Opwijkenaar fietst door Benin

O Fietsen in AfrikaOpwijkenaar Erik Vandenabbeele kan je van 10 tot 18 oktober vinden in het West-Afrikaanse Benin. Hij doet dat in het gezelschap van 18 collega’s van de IT-firma Dimension Data. Zij gaan naar Benin om er contact te leggen met de plaatselijke rijstboeren die zij via Vredeseilanden financieel ondersteunen. Hiervoor werd niet minder dan 30.000 euro opgehaald bij sponsors en via talrijke activiteiten.

Tijdens hun trip met de moutainbike zulle zij 400 km afleggen op ‘ruig terrein’. Benin is immers één van de armste landen van Afrika. Elke deelnemer betaalt zijn reis zelf. De werknemers van het IT-bedrijf zullen overnachten bij boeren in gedeelde kamers en eten wat de Beninese pot schaft. Het avondeten en ontbijt wordt geserveerd op de plek waar ze overnachten, ‘s middags picknickt de groep ergens onderweg.

Wil je de avonturen van Erik en zijn collega’s volgen, dan kan dat via https://www.facebook.com/dimensiondatagoestobenin?fref=ts