Zomerhappening Nijdrop gaat country & western

De traditionele Zomerhappening van jeugdhuis Nijdrop op 15 augustus – dit jaar al de 42ste editie – staat in het teken van de ‘Kobbojs en Dindianen’. Het park van het Hof ten Hemelrijk, achter de Nijdrop, wordt omgedoopt tot een heuse westernprairie.

Een heel jaar door werkte een groep vrijwilligers aan de inkleding, in samenwerking met scholen, verenigingen en bereidwillige creatievelingen.

Zo komen er saloons, stoomtreinen en watermolens als decor. Er zijn ook workshops messenwerpen, pijl & boog schieten en er is de pop-upmarkt De Winkelkar.

De eerste resultaten daarvan zijn al te bewonderen op de invalswegen en kruispunten van Opwijk waar sinds kort cactussen, sheriffs en bandieten geposteerd staan.

Ook dit jaar worden duizenden bezoekers verwacht, die vergast worden op straattheater en concerten, want de Zomerhappening is en blijft een laagdrempelig, artistiek cultuurfestival voor jong en oud, voor kleine en grote gezinnen.

Blikvangers zijn Kapitein Winokio voor de kleinsten, Little X Monkeys (onlangs nog op Dour), A Boy Named Johnny voor de Cash-meezingers en het bezwerende Condor Gruppe om de nacht in te duiken. Na het vuurwerk om middernacht wordt er binnen in de saloon verder gedanst op de afterparty.

De volledige line-up qua concerten, alle workshops, straattheater, animatie en beelden van voorbije edities vind je op www.zomerhappening.be.