Sporthal Opwijk gesloten wegens instortingsgevaar

De sporthal van Opwijk is voor onbepaalde tijd gesloten. Het dak lekt en uit een inspectie is gebleken dat het dak te onstabiel zou zijn.

De sporthal aan het Heiveld werd dinsdagavond uit veiligheidsoverwegingen ontruimd na crisisoverleg tussen de gemeente en de beheerder Farys.

Bij slagregen sijpelt er water binnen in de sporthal. Dat is al langer het geval, maar bij een veiligheidsinspectie werd vastgesteld dat de dakbedekking beschadigd is en ook de dakstructuur is aangetast, dermate zelfs dat er sprake is van ‘instabiliteit’.

Een en ander zou het gevolg zijn van het plaatsen van zonnepanelen. Om verder instortingsgevaar te voorkomen werd alvast beslist om de zonnepanelen van het dak te verwijderen.

‘Alvorens het dak te herstellen, is het belangrijk de juiste omvang van de schade exact in te schatten. Met dat doel werd een studiebureau aangesteld’, zegt Farys in een persbericht.

De sluiting geldt voorlopig tot eind november, maar de kans lijkt groot dat de sporthal voor langere tijd dicht blijft.

De sportdienst gaat samen met beheerder Farys op zoek naar alternatieve locaties. Een van de belangrijkste gebruikers is BC Opwijk, goed voor twaalf ploegen en 150 spelers.

De ploeg moet komend weekend vier thuiswedstrijden spelen. Die zijn allemaal uitgesteld.