Eenzame kerst is niet dood

Het initiatief Eenzame Kerst dat jarenlang veel Opwijkse alleenstaande een lekker kedrstmaal en kerstanimatie bezorgde is niet dood. Dat zegt Pitoe, samen met Jan Saerens en een hele trouwe groep van vrijwilligers, drijvende kracht achter het initiatief.

‘Het is niet omdat we dit jaar geen kerstmaal organiseren, dat we niets meer doen,’ zegt de Opwijkse animator. Hij stelt meteen een nieuw initiatief voor: op zondag 28 september organiseert hij ten huize Pitoe (tegenover het Hof Ten Hemelrijk in de Kloosterstraat) van 13 tot 17 uur een opendeurdag met verkoop van brocanterie.

De opbrengst van die opendeurdag komt ten goede aan ‘een dagje naar het lunapark’ met de bewoners van De Oase en Het Zonnelied. Op de zaterdag van de kerstmarkt biedt lunapark uitbater Alain hen twee uur lang gratis spelplezier. Bovendien krijgen alle deelnemers aan de actie nog een leuk cadeautje.

Wil je de actie steunen, kom dan op 28 september naar de opendeurdag bij Pitoe.