Team 99 warm onthaald in Opwijk (+ foto’s)

Zaterdagavond trokken 275 Roparunteams door Opwijk, op weg naar Rotterdam. Onder hen ook team 99, samengesteld uit mensen van Opwijk en Opstal (Buggenhout). Al vanaf 15 uur was Spits FM ter plaatse aan het jeugdheem om het aanwezige publiek voor te bereiden op de komst van de lopers en hun begeleiders.

‘Ze zijn in Mollem aan de spoorwegovergang’. ‘Ze zijn al op de Klei’. ‘Ze komen er nu echt wel aan’. Na achten was het zover. De blauwe T-shirts van team 99 kwamen in zicht. De aanwezigen vergaten even hun pakje friet en hun pintje en gingen de moedige Opwijkenaren aanmoedigen en hen – voor een half uurtje toch – welkom heten te midden van familie en vrienden.

Er stonden dan al behoorlijk wat kilometers op de teller maar er waren er nog heel wat te gaan, tot in Rotterdam. Elke ploeg die door het jeugdheem trok, kreeg een ondersteunend applaus van de Opwijkenaren die opgekomen waren om het goede doel te steunen. Dan ging het richting Opstal waar dan weer andere leden van het team even het ‘thuisgevoel’ konden opsnuiven.

En wij? Wij deden onze zonnehoed af voor zoveel sportieve moed, we dronken een pintje en stopten de vrijwilligers van SpitsFM wat geld in de handen voor een verzoekplaatje. ‘My Sharona’ was een goede keuze. En weet nog iemand wie dat zong? Juist, the ….. !