François De Smedt koning van de Sint-Pietersgilde

360 ‘scheuten’ waren er nodig vooraleer de Sint-Pietersgilde van Mazenzele zijn nieuwe koning de braak mocht omhangen. François De Smedt (57) slaagde erin, na 17 jaar, voor de tweede keer de koningsgaai naar beneden te halen. Met een welgemikt schot in de negende ronde.

“Toen ik de hoofdvogel had neergehaald, volgden er nog bange minuten want er werd uitzonderlijk goed geschoten,” wist de nieuwe koning ons te vermelden.

“Het strafste tornooi in de 36 jaar dat ik lid van de gilde ben,” beaamde Hoofdman François Vunckx. Naast een nieuwe koning heeft de Sint-Pietersgilde ook een nieuwe kapitein. François Engels treedt in de voetsporen van Gilbert SacrĂ©.

Daarmee is het bestuur van de gilde weer op volle sterkte en dus gewapend voor het Groot Brabants Gildefeest op zondag 17 augustus. Koning François De Smedt zal er zeker een hoofdrol spelen.