Singelpop blijft pech hebben met weergoden (+ foto's)

“Zeven jaar lang hebben we met Singelpop goed  weer gehad, dan zijn we van weekend moeten veranderen en de weergoden hebben zich tegen ons gekeerd,” was de commentaar van Ignace Heyvaert van Spits FM na de tiende editie van Singelpop.

Mooi weer: het maakt een verschil als tussen dag en nacht voor een gratis festival als Singelpop. De regen speelde voor spelbreker en dat was jammer en sneu voor de mooie affiche en het vele werk dat er ingestopt was. Niet aflatende regen hield de mensen aanvankelijk thuis zodat het Singelplein niet gevuld raakte. Jammer voor Blind Date XXL dat de tiende Singelpop mocht aftrappen.

Bij 2 Fabiola werd er meegedanst en meegezongen onder de paraplu’s. Daarna was het de beurt aan de ambiancemakers van DUK. Zij brachten de sfeer erin en een droge periode zorgde ervoor dat er toch nog flink wat mensen afzakten naar de Singel. De Romeo’s zagen dan ook een redelijk gevuld plein dat er duidelijk zin in had.

Ook voor de after party met DJ Neglectik was er behoorlijk veel (jong) volk op de Singel. De klok wees dan al aan dat het zondag was, de allerlaatste kermisdag.