Opwijk krijgt bezoek van Lebbeke

Het gemeentebestuur van Opwijk ontving donderdagavond de collega’s van Lebbeke. Met enige vertraging – zouden er nog grenscontroles zijn tussen Brabant en Oost-Vlaanderen – kwamen burgemeester en schepenen van de buurgemeente aan in GACII aan de Ringlaan.

Burgemeester Albert Beerens (Open VLD) verwelkomde zijn collega en partijgenoot François Saeys. Op de agenda van deze informele bijeenkomst stond o.m. de uitbouw van het Opwijkse bedrijventerrein Rodeveld vlak tegen de grens met Lebbeke. Uit de goedgemutste gesprekken bleek bijvoorbeeld dat de gemeente Opwijk een stukje Lebbeeks grondgebied had aangekocht om het nog aan te leggen bedrijventerrein van 5 ha te ontsluiten.

Ook diverse vormen van samenwerking, o.m. op cultureel gebied, kwamen aan bod. Na de korte vergadering in GACII brachten de twee delegaties een bezoek aan de nieuwe serviceflats De Vlindertuin waarna een receptie werd aangeboden door het Opwijkse OCMW.