BUSO MAI wil vijfsterren school worden

De Opwijkse BUSO-school Maria Assumpta Insituut wil voor zichzelf een kwaliteitslabel halen van ‘vijfsterren school’. “Een opvoedingsproject waarbij onze leerlingen en leerkrachten mee verantwoordelijk zijn voor het realiseren van allerlei doelstellingen,” verklaart directeur Hilde Aelbrecht het sterrenlabel.

Een eerste ster konden de leerlingen en leerkrachten verdienen met de netheid van de lokalen. “Het bord proper maken, vuilbaken ledigen, lokalen verluchten, … Er zijn zoveel kleine zaken die de algemene netheid van de school uitmaken,” zeggen de initiatiefnemers Marjolein en Soetkin. Om de netheid te laten controleren door een onafhankelijke persoon hadden ze Inez De Coninck, schepen van milieu, uitgenodigd.

web Ster 2Ster 1

Mevrouw De Coninck maakte een rondgang in de school en stelde vast dat er helemaal GEEN … reden tot klagen was. BUSO MAI heeft zijn eerste ster verdiend en schepen De Coninck mocht die eigenhandig op een buitenmuur van de school schilderen. Ze kwijtte zich voortreffelijk van haar taak zodat nu een eerste forse ster op de muur prijkt.

Nog vier sterren te gaan: een ster voor sportiviteit, een ster voor creativiteit, een ster voor taal en een ster voor gezondheid. Wij houden u alvast op de hoogte.