Penalty in Hof Ten Hemelrijk

Vanavond (zaterdag) om 20 uur trapt Leo Van der Elst zijn beroemde penalty van Mexico 86 tegen de netten in Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk in Opwijk.

Het is Leo’s eerste theatervoorstelling die bovendien werd opgezet door het productiehuis Stone Events van zijn vriendin Annelies. Leo vertelt er het verhaal van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap van 1986.

Het wordt een avond vol anecdotes en herinneringen aan een super belangrijke strafschop die Leo er, met de ogen dicht, intrapte. Zijn voorstelling, die onlangs in Brugge in première ging, heet dan ook toepasselijk ‘Met de Ogen Dicht’.

Het werd een totaalspektakel met film en animatie op een scherm terwijl Leo als een geboren verteller anecdotes ophaalt, niet alleen aan het voetbal maar ook aan zijn vader en moeder. Als geboren Opwijkenaar zal Leo in de zaal van het Spechteshof zeker een aantal bekenden tegen het lijf lopen.