11 november in Opwijk

Ook in Opwijk en Mazenzele wordt hulde gebracht aan de inwoners van de gemeente die in de oorlog het leven lieten.

Opwijk

Na de Vredesviering in de Sint-Pauluskerk volgt een optocht naar het monument van de gesneuvelden. Daar worden bloemen neergelegd en volgt een dodenappel door schoolkinderen. De Koninklijke Harmonie De Volherding en Zanggroep Regina zorgen voor de muziale omlijsting.

Mazenzele

In Mazenzele wordt al om 9 uur hulde gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen bij het monument op het Kerkplein.

De hulde wordt gevolgd door een toespraak van eerste schepen Jan Couck (N-VA) en een toelichting door de Hoofdman van de Gilde François Vunckx over de herdenking van de 100ste verjaardag van de Groote Oorlog.

Nadien overhandigen schepenen en gildebroers Jan Couck en Pierre Van de Velde (Open VLD) aan de aanwezigen een klaproos.