11 november in Merchtem

In Merchtem, Brussegem en Peizegem wordt het einde van de eerste wereldoorlog herdacht met eucharistievieringen en bloemen aan de monumenten voor de gesneuvelden.

Merchtem

In Merchtem is er een eucharistieviering om 10.30 uur. Na deze viering wordt een stoet gevormd in de Kerkstraat. Vandaar gaat het naar het monument op de Krekelendries waar bloemen worden neergelegd. Nadien is er voor de oudstrijders, de oud-soldaten en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia een ontvangst op het gemeentehuis.

Brussegem

Om 10.20 wordt verzamelen geblazen aan het gedenkteken ter hoogte van de bibliotheek. Om 10.30 uur start de plechtigheid met een voordracht en liedje door de kinderen van de Ringekelingschool. Daarna worden bloemen neergelegd. Daarna volgt een ontvangst in de gemeenschapslokalen van Brussegem.

Peizegem

De Vriendenkring Oud-Soldaten Peizegem (VOSP) begint de dag om 10 uur met een ontbijt met spek en eieren. Om 11 uur leiden de Patrouilleurs een wandeling door enkele straten van Peizegem naar het monument op de Stille Weide. Om 11.30 uur volgt een bloemenneerlegging door kinderen Ten Bos op de graven van de Peizegemse gesneuvelden. Nadien gaan de leden van VOSP aan tafel voor een 11 novembermenu.