Duitse burgemeester spreekt jarige Opwijkse Harmonie toe

Het feestweekend van de Koninklijke Harmonie De Voherding werd ingezet met een academische zitting met eminente sprekers. Gastheer was uiteraard Leo De Smedt, voorzitter van De Volherding.

Hij mocht de zeer talrijk opgekomen toehoorders verwelkomen. Joeri Van Mulders, die toetreedt tot het bestuur, was de ceremoniemeester van dienst en een driekoppige percussiegroep zorgde voor de muzikale omlijsting.

Na voorzitter De Smedt was het de beurt aan burgemeester Albert Beerens die na zijn toespraak in het Nederlands uitgebreid de Duitse delegatie uit Ober-Mockstadt (uit de buurt van Frankfurt) welkom heette in de taal van Goethe.

Frau Cäcilia

Frau Cäcilia Reichert-Dietzel, burgemeester van Ober-Mockstadt, sprak haar bewondering uit voor bijna 40 jaar broederschap tussen Opwijk en Ober-Mockstadt. Een broederschap waarin De Volherding een zeer belangrijke rol speelt.

Daarna werd de feestrede uitgesproken door gouverneur Lodewijk De Witte, waarna Leonel Bogaert van Vlamo De Volherding nogmaals feliciteerde met haar 175ste verjaardag. Na de toespraken werden verdienstelijke (bestuurs)leden, muzikanten en dirigenten vereremerkt waarna nog een gezellig samenzijn,  uiteraard mét muziek, volgde.