Stad Ninove speelt zes ‘Vlaamse Filmkens’ en één Franse circusfilm in openlucht

Eind augustus is iedereen opnieuw welkom in de bijzonderste cinemazaal van Ninove. De cinemacarrousel begint te draaien op vrijdag 19 augustus op het charmantste plekje van deelgemeente Outer en eindigt op zondag 28 augustus in de wat groezelige omgeving van een stadsrandparking in Ninove. Tussendoor vond de dienst cultuur ook voor vier andere films een passende locatie. Alle films beginnen om 21.00 uur.

Aan de zes ‘Vlaamse Filmkens’ werd nog een zevende film gekoppeld. Geen Vlaamse, wel een Franse. Een extraatje dus, in het kader van De Donderdagen, dat eerder op donderdagavond 25 augustus twee voorstellingen programmeert: Puurlain (19 uur) en Marcel et ses drôles de femmes (20 uur).

‘Chocolat’ is het waargebeurde verhaal van de eerste zwarte circusartiest Chocolat. Samen met Footit vormde hij een ongezien komisch duo tijdens de Belle Epoque in Parijs. Ze kennen een weergaloos succes. Tot hun vriendschap – en de carrière van Chocolat – door de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld de dieperik ingaat. Een film van Roschdy Zem (2016) met Omar Sy en James Thierrée.

Praktisch:

  • vrijdag 19 augustus in De Pallieter te Outer i.s.m. Gezinsbond Outer: “Achter de wolken”
  • zaterdag 20 augustus in de Kapellestraat te Meerbeke i.s.m. Klapstraatcomité: “Café Derby”
  • zondag 21 augustus in de Schuitstraat (Schoonderhage) te Pollare i.s.m. De Zwarte Flesch: “Broer”
  • donderdag 25 augustus in de St-Jorisschool te Ninove i.s.m. oudercomité Sint-Joris: “Chocolat”
  • vrijdag 26 augustus in de Geraardsbergsestraat te Ninove i.s.m. De Belgica’s van de Geraardsbergsestraat: “Belgica”
  • zaterdag 27 augustus in de openluchttheater van zaal Pax te Appelterre-Eichem i.s.m. kwb Appelterre-Eichem: “Wat mannen willen”
  • zondag 28 augustus in de Mallaardstraat (parking) te Ninove i.s.m. KSA Sint-Baafs:  “D’Ardennen”

De openluchtcinema opent telkens de deuren om 20 uur. Alle filmvoorstellingen beginnen om 21 uur en zijn gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender