Peter Koning wint 74ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

Voor de eerste maal werd de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé op een zondag gereden in plaats van de traditionele donderdag voor kermis Ninove.

Ondanks het feit dat verschillende grotere ploegen niet aan de start konden verschijnen doordat ze aan het werk zijn in de Ronde van Polen, stonden er toch 137 deelnemers aan de start. Het werd een wedstrijd met tal van ontsnappingen en hergroeperingen met als winnaar de Nederlander Koning Peter, gevolgd op tien seconden door Ninovieter Jérome Baugnies en de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin die het podium vervolledigde.

En tot slot nog goed nieuws voor organisator Denderclub Ninove. Voorzitter Pascal Carael kreeg vorige week een voorlopige toezegging dat de wedstrijd volgend jaar opnieuw zijn vaste afspraak op donderdag zou krijgen, wat mooi zou zijn voor de jubileumeditie in 2017 (75-jarig bestaan van de Grote Prijs). Het wordt echter wel nog wachten op de officiële bevestiging in november.(Foto’s: Giovanni Neckebroeck).

 

Topartikels editie Ninove-Dender