’t Kadeeken, kinderdagverblijf met een hart

Kinderdagverblijf ’t Kadeeken kleurde op woensdag 6 april bloedrood. Niet toevallig, want niemand minder dan Wim Soutaer kwam die dag, als peter van de Rode Kruis-campagne “Bloed geven doet leven”, langs. De zanger kwam kijken of de kinderen en hun begeleiders de uitdaging om “kinderdagverblijf met een hart” te worden tot een goed eind hadden gebracht.

Om dit label te halen moest ’t Kadeeken slagen in drie opdrachten: bloeddonoren verzamelen onder de familieleden en kennissen van de kinderen, het lied “bloed geven, doet leven” met alle kinderen kunnen zingen en knutselen rond het thema rood. De kinderen slaagden met overtuiging en werden, nadat ze hun 134 bloeddonoren symbolisch met een druppie (bloeddruppeltje) op een hart hadden gekleefd, getrakteerd op een miniconcert van Wim Soutaer.

Topartikels editie Ninove-Dender