Grote Bellemanfeesten

Voor de negende keer heeft Hubert Simoens, uitbater van taverne Den Belleman, zijn schouders gezet onder de organisatie van een grote rommelmarkt en braderij op rechteroever. Dit evenement vindt ook nu weer plaats op 1 mei. De rommelmarkt gaat van start om 9 uur, de grote braderij om 14 uur.

Net als de vorige edities is er een oldtimertreffen waarbij dit jaar oude brandweerwagens centraal staan. Een unieke kans voor heel wat carnavalsgroepen uit de regio om hun “pompier” te showen. De kolonne zet zich, onder begeleiding van de Vlaamse Motor Seingevers, om 10 uur in beweging voor een traject langs Nederhasselt, Haaltert, Liedekerke, Roosdaal en Meerbeke. Daarna (vanaf 15.30 uur) zijn de deelnemende oldtimers nog te bezichtigen. Carnavalsgroep De Zjielen verzorgt vanaf 12 uur doorlopend een barbecue. Optredens zijn er tussendoor van De Doorbrekers, Nico Hazes en Fifties Fever.

Voor inlichtingen en inschrijvingen kunt u tot 25 april terecht in taverne Den Belleman, Denderkaai 26 te Ninove. Telefoon: 0479/427752 – 054/321585.

Topartikels editie Ninove-Dender