60 jaar Liberale Vrouwen Ninove

Onder impuls van Robert Violon, destijds actief bij de Liberale Fanfare Voorwaarts, werd 60 jaar geleden de Ninoofse Liberale Vrouwenbond gesticht. Tijdens een koffietafel in feestzaal De Liberale Kring, later De Roosevelt, kozen de aanwezige leden mevrouw Colpaert op 15 januari 1956  als eerste voorzitster. Weinig later werd een met de hand gemaakte vlag in stoet afgehaald ten huize Evenepoel. Een vlag die door de Liberale Vrouwen nog altijd regelmatig getoond wordt tijdens activiteiten.

De Roosevelt op het Oudstrijdersplein bleef al die jaren hun lokaal tot de zaal eind 2006 de deuren sloot. De dames volgden uitbater Marc Wets eerst naar de Roxy en vervolgens naar de Graanmarkt waar ze nu nog altijd samenkomen. Het bestuur zette zich al die tijd in om heel wat activiteiten te organiseren met als terugkerend hoogtepunt, de jaarlijkse koffietafels. Op de dansvloer hebben heel wat leden nogal wat schoenzolen versleten.

Topartikels editie Ninove-Dender