Prins Fai zwaait de scepter over Ninove

Na 25 jaar prinsverkiezingen stapte Ninove in 1986 af van dit systeem. Leon Wets, toen voorzitter van de Karnavalraad, veranderde van koers en zou voortaan enkel nog stadsprinsen aanstellen. Kamiel Van Laethem was de eerste en op zaterdag 30 januari werd de 31ste Ninoofse stadsprins voorgesteld aan de carnavalisten.

Nadat afscheidnemend Prins Yves de carnavalisten Ă  la Stan Van Samang bedankte voor het mooie afgelopen jaar, kroop Pascal Carael in de redeton om zijn opvolger bekend te maken.

Ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck plukte de 56ste stadsprins uit de zaal en bracht hem, vermomd als clochard, naar het podium. Een bomvolle zaal Cloë zag achter de vermomming de figuur van Johan Du Four tevoorschijn komen. Voortaan gaat deze Ninovieter door het leven als Prins Fai.

Johan Du Four kreeg de bijnaam “De Fai” in zijn studententijd en draagt die tot op heden nog altijd. Deze vader van nog twee studerende adolescenten en echtgenoot van Brigitte kent als geen ander de interne keuken van tal van topgroepen.

Hij beleefde de gloriejaren van Toontje, De Skramoeillekrabbers en Nie Geweun. Tussendoor ging hij ook mee als lid of begeleider van enkele grote Aalsterse carnavalsverenigingen. Johan is tevens lid van Denderclub Ninove dat jaarlijks de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé organiseert.

Topartikels editie Ninove-Dender