Vernieuwing openbare verlichting

De stad Ninove opteerde om te investeren in een milieuvriendelijke en energiezuinige vernieuwing van het openbaar verlichtingsnet.

In de komende weken zal de openbare verlichting in volgende straten stelselmatig worden vernieuwd: Koepoortstraat, Edmond De Deynstraat, Despauteerstraat, Vestbarm, Sint-Jorisstraat, Kleine Sint-Jorisstraat, Nederwijk, Pamelstraat, Astridlaan, Keldermeersbaan, Emiel De Molstraat, Dreefstraat, Hogeweg, Antoon De Vlaeminckstraat, Biezenstraat en Weggevoerdenstraat.

Deze straten werden geselecteerd op basis van een studie van Eandis waaruit blijkt dat de huidige armaturen heel veel energie verbruiken. Het huidige verbruik van de openbare verlichting in deze straten wordt berekend op 111.000 kWh. Uit een studie van Eandis  blijkt dat dit verbruik, na de vernieuwing, kan teruggebracht worden op ongeveer 44.000 kWh, dit is een besparing van ongeveer 60% of het gemiddeld jaarverbruik van meer dan 19 gezinnen.

Heel binnenkort zullen deze straten uitgerust worden met nieuwe energiezuinige LED-verlichting. De werken zullen ongeveer 2 maand duren. Er zal getracht worden om de vernieuwing zoveel mogelijk volgens bovenvermelde stratenopsomming uit te voeren. De nieuwe verlichting zal opnieuw op de gevels van de woningen worden gemonteerd.

Topartikels editie Ninove-Dender