Dreigingsniveau 3 vereist verhoogde politiewaakzaamheid

Naar aanleiding van het afkondigen van dreigingsniveau 3 in het ganse land, komen de veiligheidsdiensten in Ninove op regelmatige basis samen met de burgemeester. Er is geen reden tot paniek. Toch besliste de politie om het politietoezicht te verhogen en extra te patrouilleren.

Aan organisatoren van evenementen wordt gevraagd hun evenement (ook eetfestijnen) zeker te melden via evenementen@ninove.be. De dienst evenementen geeft deze informatie door aan de politie.

Organiseert u een evenement op een publiek toegankelijke plaats, dan vraagt de politie om stewards te voorzien om de rugzakken te controleren. Weigeren mensen hun rugzak te openen, dan kan u hen de toegang tot het evenement weigeren. U neemt dan ook best contact met de politie.

Wie verdachte gedragingen wil melden, kan dit via het nummer 101.

Deze maatregelen blijven van kracht zolang voor het ganse land dreigingsniveau 3 van toepassing blijft. Voor meer informatie over de terreurdreiging: www.crisiscentrum.be of het nummer 1771.

Topartikels editie Ninove-Dender