Zes Vlaamse Filmkes

In samenwerking met plaatselijke medeorganisatoren organiseert de dienst Cultuur op verschillende locaties zes filmvertoningen in openlucht. Zes Vlaamse films in de meest bijzondere cinemazalen van Ninove.

Het buurtcomité Ter Duyst en VKSJ Ninove steken op vrijdag 21 augustus van wal op het speelplein in Roslaer met de prent ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere (2014). Een aantal scènes van deze film werden opgenomen in de pastorij van Okegem. ’s Anderendaags richt het buurtcomité van 10 tot 18 uur haar eerste tweedehandsmarkt in. De VKSJ zorgt voor kinderanimatie. Zowel voor de filmvertoning als voor de tweedehandsmarkt is de toegang gratis.

De andere ‘Vlaamse Filmkes’ : ‘Brabançonne’ op zaterdag 22 augustus aan de Wildermolen in Appelterre-Eichem (i.s.m. Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem en de stedelijke molencommissie), ‘Trouw met mij’ op zondag 23 augustus aan de kapel van Bevingen in Neigem (i.s.m. vzw De Kalmoes), ‘Bowling Balls’ op vrijdag 28 augustus op het festivalterrein Pekenrock in Outer (i.s.m. Pekenrock), ‘Halfweg’ op zaterdag 29 augustus aan de elektriciteitscentrale in Herlinckhove (i.s.m. wijkcomité Herlinckhove) en ‘Welp’ op zondag 30 augustus in speelbos De Reiger aan ’t sas (i.s.m. Scouts en Gidsen Ninove).

De openluchtcinema opent telkens de deuren om 20 uur. Alle filmvoorstellingen beginnen om 21 uur en zijn gratis bij te wonen.

Topartikels editie Ninove-Dender