Recupel on Tour komt naar Ninove

Voor het derde jaar op rij zamelt Recupel met ‘Recupel on Tour’ in verschillende Belgische steden en gemeenten oude elektro in. Op 8 september komt de roadshow naar Ninove (parking aan de Oude Kaai, van 7.30 tot 13.00 uur). Tijdens deze roadshow kan iedereen zijn afgedankte elektro-apparaten gratis inleveren, zodat Recupel ze kan recycleren en er de nuttige grondstoffen uit kan recupereren voor hergebruik.

Met Recupel on Tour worden consumenten geïnformeerd en gesensibiliseerd over het correct afdanken van oude elektro en krijgen ze meteen de mogelijkheid hun afgedankte elektro-toestellen in te leveren. Zulke acties zijn volgens de initiatiefnemers nodig, want – al is de Belg één van de koplopers op vlak van recyclage – toch blijft oude kleine elektro dikwijls thuis rondslingeren of komt het in de huisvuilzak terecht. Het gaat vaak om kleine alledaagse toestellen als gsm’s en gsm-laders, computertoebehoren, elektrische tandenborstels,… Maar ook in deze kleine apparaten zitten stoffen die schadelijk (kunnen) zijn voor het milieu indien ze niet op een correcte manier worden behandeld. Bovendien zijn heel wat grondstoffen herbruikbaar.

Recupel on Tour is één van de initiatieven van Recupel om de consument op een interactieve wijze te sensibiliseren over het inleveren van afgedankte elektrische of elektronische apparaten (AEEA) en zo bij te dragen aan de recuperatie en recyclage van bruikbare grondstoffen. Zo werd vorig jaar tijdens 49 Recupel on Tour-acties  zo’n 159 ton oude elektro ingezameld. De verzamelde apparaten ondergaan een grondige screening. Apparaten die nog bruikbaar zijn, komen bij de Kringwinkels terecht.

Recupel kondigt de actie aan via huis-aan-huisfolders. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie.

Topartikels editie Ninove-Dender