Gemeentelijke fase brand Plastiekcentrale Adriaens afgeblazen

In groothandel Plastiekcentrale Adriaens was er hevige rookontwikkeling door een brand die er de voorbije nacht uitbrak. De opgeslagen kunststoffen zorgden voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Er vielen geen slachtoffers bij de brand. Uit voorzorg kondigde de burgemeester om 4 uur de gemeentelijke fase van het rampenplan af.

Rond de middag was de vuurhaard geblust en werd de gemeentelijke fase afgeblazen. Geëvacueerden worden na de middag gefaseerd en onder begeleiding van de politie, brandweer en de medische diensten terug in hun huizen gelaten.

Bewoners van de Herlinckhovestraat 129, 131, 133, 134, 136 en 138 worden als eerste terug naar hun woning gebracht. Mensen die niet in opvangcentrum werden opgenomen, wordt gevraagd zich eerst te melden in woonzorgcentrum Klateringen waarna zij ook onder begeleiding van de politie terug naar hun woning kunnen.

Metingen van de lucht wezen uit dat de rookpluim geen gevaar betekende voor de bevolking. Omwonenden (tot aan de Denderhoutembaan ter hoogte van wijk ter Duyst, incl. wijk Ter Duyst, wijk Witherenstraat en wijk Groeneweg, Langemuren, Elnonestraat, Herlinckhovestraat, Vijversweg) wordt aangeraden groenten en fruit uit eigen tuin goed (2 x) te spoelen vooraleer ze te gebruiken, om het eventuele aanwezige roet te verwijderen. Mensen die in de buurt van de brand wonen en die restanten van de brand vinden in de tuin, laten die liggen en contacteren de brandweer om ze op te ruimen. Herlinckhovestraat en Gentsestraat blijven voorlopig afgesloten.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de politie op het nummer 054 31 32 32.

Topartikels editie Ninove-Dender