Ninove viert 11 juli op donderdag

Ninove viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op donderdag 9 juli met een Antwerpse wereldburger, een kleurrijke kapselcaravan en Nederlandstalige muziek die schippert tussen rock en kleinkunst.

De kleinkunstROCKband is een project van Peter Bauwens (toetsen), Jan Cuyvers (drums), Jan Hulssens (bas), Frank Tomme (sax, accordeon, toetsen), Ariadne Van Den Brande (zang) en Rik Aerts (gitaren) onder leiding van rockmeester Ignace Baert (piano en zang). In het programma ‘Iedereen = van de wereld’ brengt de kleinkunstROCKband niet alleen muzikanten samen die in de jaren 1970 en 1980 mee de toon zetten bij Raymond van het Groenewoud, Zjef Vanuytsel, Kris De Bruyne, Jan De Wilde en Wim De Craene. De band brengt ook tekstuele parels van Thé Lau, Lieven Tavernier, Frank Boeijen, Willem Vermandere, Lennaert Nijgh, Wannes Van de Velde, Bram Vermeulen en anderen in verrassende muzikale bewerkingen. Goed voor 300 jaar Vlaamse rockgeschiedenis.

Op donderdag 9 juli trekken ze hun ruige rockjas aan en jagen ze twee uur lang de heerlijkste Nederlandstalige muziek over de Graanmarkt. Bovendien brengen ze gastzangers en –zangeressen mee. En niet van de minsten. Dirk Blanchart maakte furore met Once More en Luna Twist; hij heeft inmiddels tien solo-cd’s op de teller. Vera Coomans was de frontvrouw van Rum en Madou. De Antwerpse Nederlander Hans De Booij scoorde hits met Annabel, Een vrouw zoals jij en Thuis ben.

In het voorprogramma zorgt het gratis straat- en circustheaterfestival ‘De Donderdagen’ voor een gepaste opwarmer met Torch Michaël. Deze Antwerpse wereldburger-entertainer speelt straattheater in de letterlijkste zin van het woord. Geen technische hoogstandjes, geen ingewikkelde elektronische hulpmiddelen. Wel gedurfde en grappige acrobatie en goocheltrucs met een minimum aan attributen: een fiets, enkele drums en een hoge wiebeltafel op drie poten. ‘Myster X’ is acrobatie en magie, maar ook lachen, gieren, brullen.

Voor, na en tussendoor trakteert de Roodvonk-Caravan en – Kapsaloon alle kinderen op een kleurrijke snoet, een hip kapsel of een koele glittertattoo.

Praktisch :

  • vanaf 18 uur (tot 21 uur): Roodvonk
  • 19 uur : De Donderdagen met Torch Michael –  ‘Myster X’
  • 20 uur : kleinkunstROCKband –  ‘Iedereen = van de wereld’
  • Locatie : Graanmarkt, Ninove
  • Toegang gratis

Op de foto : Rik Aerts, Jan Cuyvers, Jan Hulsens, Peter Bauwens en Frank Tomme

Topartikels editie Ninove-Dender