Monumentaal nieuw kunstwerk in gemeenteraadszaal

Eind mei werd in de raadszaal van het Ninoofse stadhuis het kunstwerk : ‘Schilderijencompositie van klaprozen’ van Antoine De Wael opgehangen. Het monumentale werk bestaat uit 19 delen en heeft een oppervlakte van ongeveer 17 mÂČ. Bij het werk hoort ook een installatie van Marc Van Der Meeren.

De twee kunstenaars schenken het werk aan de stad als een persoonlijke bijdrage aan de herdenking van de Groote Oorlog honderd jaar geleden. Tot eind 2018, de periode waarin de Eerste Wereldoorlog herdacht wordt, blijft het werk op deze plek hangen. Nadien kan het een andere bestemming binnen het stadspatrimonium krijgen.

Antoine De Wael en Marc Van Der Meeren wonen allebei in Aspelare. De twee kunstbroers werken al enkele jaren intens samen. Antoine illustreert de dichtbundels van Marc, waarbij gedichten van de ene de dialoog zoeken met de schilderijen van de andere. Samen brengen zij ook voordrachten met muzikale begeleiding bij de tentoongestelde werken.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...