Wit-Gele Kruis bestaat 25 jaar in Ninove

Wit-Gele Kruis ontstond 78 jaar geleden in Gent. De continue groei in aantal patiënten zorgde ervoor dat deze organisatie 25 jaar geleden een kantoor opende in regio Ninove. Het team van verpleeg- en zorgkundigen verzorgt ondertussen patiënten in alle deelgemeenten van Ninove en Geraardsbergen.

‘Steeds meer patiënten en hun artsen vonden de afgelopen jaren hun weg naar de Wit-Gele Kruis afdeling in Ninove. Daarbij kloppen zowel jonge patiënten als oudere zorgbehoevenden bij ons aan’, vertelt Ann Dubois, hoofdverpleegkundige. ‘Wij staan open voor elke zorgaanvraag en verzorgen patiënten van eender welk ziekenfonds of eender welke leeftijd of religieuze overtuiging.’

De 47 verpleeg- en zorgkundigen die in regio Ninove patiënten verzorgen, wilden iedereen bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Ze deden dit op een originele manier. Samen met heel wat sympathisanten brachten ze op zaterdagnamiddag 28 maart om 15.30 uur een flashmob in het Ninia Shopping Center in Ninove.

Deze flashmob bestond uit een leuke dans van de verpleegkundigen op het nummer ‘Happy’ van Pharrel Williams. Thuisverpleegkundigen treden niet vaak op de voorgrond, ze verzorgen patiënten in hun thuisomgeving. Ze bellen aan, gaan binnen en daarna gaat de voordeur weer dicht. Dat ze van het Ninia Shopping Center één grote dansvloer maakten, gaf het gebeuren een speciale dimensie.

Topartikels editie Ninove-Dender