Groene Pluim voor Ark van Pollare

De Ninoofse groenen begonnen 2015 met een nieuwe traditie. Schepen Wouter Vande Winkel reikte voor het eerst een Groene Pluim uit op de nieuwjaarsreceptie van Groen Ninove. Dit is een jaarlijkse prijs om een persoon, bedrijf of vereniging te erkennen die zich inzet om van Ninove een groenere en socialere gemeente te maken.  Voor de eerste Groene Pluim werd de vzw Ark van Pollare gekozen. Deze vereniging vangt weidedieren en neerhofdieren op en heeft in haar jonge werking al liefst 2.350 dieren herplaatst en opgevangen. Aan de Groene Pluim is een geldprijs van € 150 verbonden.

‘De Ark van Pollare telt veel vrijwilligers en levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van dieren in Ninove en ook ver daarbuiten’, motiveert Annelies Lievens, voorzitster van Groen Ninove.  ‘Toen we met het partijbestuur mogelijke kandidaten opsomden, was onze belangstelling groot voor deze kleine vzw die in zo’n korte tijdspanne uitgegroeid is tot een volwaardige dierenopvang, zonder enige vorm van overheidssteun. De Ark biedt ook jaarlijks een gratis vakantie aan voor een gezin dat door omstandigheden op geen andere manier op vakantie zou kunnen gaan. Dit soort initiatieven in Ninove willen we als ecologische en sociale partij graag een hart onder de riem steken.’

Voor Hans Lenvain, voorzitter van de Ark van Pollare is de erkenning van Groen Ninove en de geldprijs verbonden aan de Groene Pluim een duwtje in de rug dat enorm gewaardeerd wordt. ‘In het jaar 2015 willen we nog meer de aandacht vestigen op afvalverwerking door kippen en willen we mensen bewust maken van de mogelijkheid tot lekker vegetarisch koken, zonder met het belerende vingertje te zwaaien’, vertelt Hans. ‘Dit willen we doen aan de hand van workshops. Helaas is het voorlopig nog wachten op onze erkenning door de MINA-raad Ninove, zodat we hiervoor goedkoper een locatie kunnen huren van de stad. Het runnen van de Ark van Pollare is een fulltime job voor twee mensen die dit geheel onbezoldigd doen, samen met vrijwilligers die hiervoor heel veel van hun vrije tijd opgeven.’

Topartikels editie Ninove-Dender