Geluksnar voor Veerle De Troyer

Het stadsbestuur nodigde op zondag 11 januari haar inwoners uit op haar vijfde nieuwjaarsdrink. Een extra reden dit jaar om langs te gaan, was de bekendmaking van de winnaar van de eerste Geluksnar.

De Ninoofse Narrengilde heeft in 2014 deze prijs in het leven geroepen. Om de trofee te kunnen winnen moet je Ninovieter zijn (of minstens 10 jaar in Ninove wonen) en het voorbije jaar ongelooflijk veel pech gekend hebben. Kandidaten konden hun verhaal  met de eventuele bewijzen voor 20 december 2014 opsturen. Giovanni Vansuypeene, voorzitter van De Ninoofse Narrengilde, had de eer om de eerste Geluksnar te mogen schenken aan de 29-jarige Veerle De Troyer uit Pollare. Zij heeft de ziekte van Hodgkin (vorm van kanker van het lymfesysteem) en is dringend op zoek naar een stamceldonor.

‘De eerste Geluksnar is eerder de serieuze dan de ludieke weg opgegaan’, geeft Giovanni toe. ‘Maar omdat het een verhaal is van meer dan ziek zijn, van opeenvolging van negatieve ongewenste situaties, verdient zij deze prijs. Anderzijds willen we iedereen die kampt met een ziekte of ondraaglijke pijn hiermee symbolisch steunen’.

Veerle kreeg naast een beeld, ontworpen door Peter Caluwé, ook een geldprijs in de vorm van geschenkbonnen ter waarde van 1.000 euro.

Door een simpele bloedafname kan jij misschien ook donor worden en Veerle of andere patiënten een toekomst geven ? Registreer je op stamceldonor.be, vertel het voort en vergroot hun hoop.

 

Topartikels editie Ninove-Dender