Kinderarmoede, wat met hun toekomst ?

Deze week organiseren Teledienst, het OCMW, Leerpunt, De Meeander, Amon, RWO en de Stad Ninove enkele activiteiten die in het teken staan van (kinder)armoede. Het is een bonte mix van ontspanning, informatie, inzicht, dialoog en interactie.

Zo is er op woensdag 15 oktober in het Instituut Heilige Harten vanaf 14 uur een familienamiddag met kindergrime, workshop muziek & ritme, volksspelen Ă  volontĂ©, barbier, …   voor gezinnen met een kansenpas.

Op vrijdag 17 oktober 2014 vindt er om 18.45 uur een debat rond kinderarmoede plaats in CC De Plomblom dat gemodereerd wordt door Jos Geysels, voormalig Vlaams politicus en voorzitter van 11.11.11. . Rudi Roose (Vakgroep Sociale Agogiek Ugent), Geert Six (Artistiek directeur van de Unie Der Zorgelozen), Sieg Monten (Stafmedewerker thema onderwijs, Netwerk Tegen Armoede) en Lieven Meert (OCMW voorzitter Ninove) gaan met elkaar in dialoog rond het belang van de strijd tegen kinderarmoede. Zij zullen stilstaan bij de impact van armoede op het leven van kinderen, de gevolgen ervan in de volwassenheid en zeker ook bij het beleid dat moet gevoerd worden om kinderarmoede bij de wortels aan te pakken. Schepen van armoede Katie Coppens zal deze avond inleiden met aandacht voor de realiteit vandaag in Ninove.  Nadien brengt Danny Trimbos, ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, een scherpe reflectie getoetst aan de harde realiteit van het leven in armoede. Het debat is gratis en voor iedereen toegankelijk. Aansluitend nodigen de organisatoren uit op een receptie in de foyer om na te praten. Er wordt die avond gratis kinderopvang voorzien in de polyvalente zaal van CC De Plomblom en dit in samenwerking met de Gezinsbond.

De ‘Week van Verzet tegen Armoede’ wordt op zaterdag 18 oktober 2014 afgesloten met een luxeontbijt waarop alle mensen met een kansenpas maar ook alle politici, beleidsmakers en maatschappelijk werkers uit diverse sectoren worden uitgenodigd.

Meer informatie over de activiteiten bij Teledienst via 054 32 24 54 of www.teledienstninove.be

Topartikels editie Ninove-Dender