Inzamelactie Recupel goed voor 10.846 kg afgedankte toestellen

Na het succes van vorig jaar organiseerde Recupel opnieuw ‘Recupel on Tour’. Via dit initiatief werkt Recupel samen met lokale intercommunale ILVA en de Kringwinkel om afgedankte elektro-apparaten in te zamelen.

Op dinsdagvoormiddag 26 augustus kwam deze roadshow ook naar Ninove, op de parking Oude Kaai. Tijdens deze actie zamelde Recupel 10.846 kg afgedankte toestellen in. 4.785 kg van de ingezamelde toestellen gaat naar het netwerk van de Kringwinkel. De resterende 6.061 kg (defecte toestellen) wordt door Recupel gerecycleerd.

“Wij zijn erg tevreden met de grote opkomst aan onze recyclagemobiel in Ninove“, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “We haalden bijna 11.000 kg aan afgedankte apparaten op. Dit zijn apparaten waarvan de kostbare grondstoffen gerecycleerd kunnen worden. Wat natuurlijk het meeste telt is dat iedereen die naar onze recyclagemobiel kwam nu ook weet waar naartoe met zijn afgedankte elektro-apparaten.”

Voor meer informatie over Recupel on Tour en AEEA kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie

Topartikels editie Ninove-Dender