De Donderdagen sluiten af met ‘Au pied du mur’

De Donderdagen, het Ninoofse straattheaterfestival,  zijn helaas aan de laatste aflevering van een geslaagde editie 2014 toe. Vanavond mag het jonge Zuid-Franse duo ‘100 Racines’ voor het slotakkoord zorgen.

In de voorstelling ‘Au pied du mur’ gebruiken Pauline Savy en Thomas Petrucci het gebergte als metafoor voor hinderpalen en onwaarschijnlijke overtochten op de levensweg: van de muur naar de bijl, van de bijl naar de koord, van de koord weer naar de muur. Dit duo mengt hedendaagse circustechnieken met muurklimmen in wat ze zelf een ‘cirqu’escalade’ noemen. Hun burleske voorstelling “Au pied du mur” haalt de wetten van de gewichtloosheid handig onderuit en moet een mooi slotakkoord worden op De Donderdagen 2014.

De Donderdagen zijn de eerste halte van een Vlaamse tournee van dit gezelschap. Vrijdag speelt 100 Racines op het straattheaterfestival in Beveren, zaterdag en zondag op Cirk! in Aalst. De (gratis) voorstelling in Ninove vindt plaats op de Graanmarkt en start er om 20 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender