De Donderdagen in een bad circuspoëzie

Twee simpele maar wonderschone voorstellingen moeten vanavond de Graanmarkt onderdompelen in een bad speelse circuspoëzie. ‘Cirque de Sally’ van Ouch Entertainment en Ex-aequo’ van Circus Katoen gaan de uitdaging aan.

De Ierse Brusselaar (of Brusselse Ier?) Colm O’Grady bijt de spits af met ‘Cirque de Sally’. O’Grady, een ouwe rot in het straattheatervak, kruipt in de kleren van de weggedeemsterde circusster Sally. Als ze haar breinaalden aan de kant legt en na dertig jaar nog één keer in de ring klimt, herontdekt ze tot haar eigen verbazing lang vervlogen circustechnieken én haar jeugd en vitaliteit. Met alledaagse voorwerpen dwingt ze zichzelf in buitengewone situaties. Poëtisch en excentriek.

Voor de hoofdbrok tekenen de jonge circusartiesten Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck. Waar komt haar kamerplant, waar zetten we de kast? Speels en fysiek verkennen ze wat er gebeurt als twee ‘karakters’ met elkaar gaan samenwonen. Ze drijven elkaar tot het uiterste in een wonderschone en ontroerende voorstelling met straffe capriolen en simpele objecten, gemaakt vanuit een gezamenlijke liefde voor de natuur.

Topartikels editie Ninove-Dender