Subsidies voor speelpleinwerking

De gemeenteraad zette vorige week donderdagavond het licht op groen voor een subsidie voor speelpleinwerking georganiseerd door derden. Op die manier wil de stad extra kinderopvang tijdens de schoolvakanties in de deelgemeenten ondersteunen en verder stimuleren.

Schepen van Jeugd Lieven Meert is uitermate tevreden met de komst van de nieuwe subsidie: ‘In Denderwindeke draait al enkele jaren een zeer succesvolle speelpleinwerking georganiseerd door vzw Wenteka, die volledig door vrijwilligers gedragen wordt en waar geen specifieke financiële ondersteuning tegenover staat. Door initiatieven in de deelgemeenten te ondersteunen hopen we op termijn extra kinderopvang te creëren. Bovendien heeft opvang in het eigen dorp ontegensprekelijk een sterke meerwaarde voor de inwoners van de deelgemeenten.’

Topartikels editie Ninove-Dender