Ninove steunt strijd tegen homofobie en transfobie

Tijdens deze week, de Pride Week, roept de organisatie Cavaria (vroegere holebifederatie) op alles in het werk te stellen om het holebi- en transgenderthema zo zichtbaar mogelijk te maken: op straat, in scholen, in verenigingen, in steden, …  

In Ninove werd vandaag de regenboogvlag opgehangen aan het oud stadhuis. Deze vlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco als symbool voor de Gay Pride parade van dat jaar. De vlag moest een teken zijn van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze.

In de bibliotheek komt de holebicollectie ‘uit de kast’, het aanbod aan boeken over het thema wordt  dan extra in de kijker gezet. Op deze manier wil het stadsbestuur tonen dat ze de wereldwijde strijd tegen homofobie en transfobie ondersteunt.

Op zaterdag 17 mei is het de International Day Against Homophobia. Dit is een symbolische datum omdat op deze dag de World Health Organisation homoseksualiteit schrapte uit de lijst van psychische aandoeningen. 

Topartikels editie Ninove-Dender