Houten tandenstokers gezocht

Na tien jaar administratief werk besloot de nu 31-jarige Nicolas Thienpont om mentaal een rustpauze in te bouwen en voor een tijdje de weg van de kunst in te slaan. Nicolas ging zich bezinnen in het buitenland, keerde terug en volgde les aan de academie voor beeldende kunst in Ninove.

 Zijn eerste kunstwerk bestond erin om een rood lint van 400 meter te spannen dat als een ader door Neigembos liep. Door onvoorziene omstandigheden moest het kunstwerk echter na één dag opgeruimd worden. Weinig later bedacht Nicolas een nieuw werk, de tandenstokerboom.

‚ÄėToen ik een tijdje geleden op restaurant zat en een tandenstoker ter hand nam, vroeg ik me af hoeveel bomen er moeten sneuvelen om heel de wereld van tandenstokers te voorzien‚Äô, herinnert Nicolas zich. ‚ÄėEn toen kwam ik op het idee om juist het omgekeerde te doen. Een levensechte boom maken van tandenstokers. Het is zeker niet mijn bedoeling om de moraalridder te spelen maar toch wel even stil te staan bij het idee. Ik ben dus op zoek naar tandenstokers, liefst van overal ter wereld zodat het een internationaal collectief werk wordt. Er hangen momenteel al 30.000 stuks op de basisconstructie maar ik heb er nog heel veel nodig. De evolutie van mijn kunstwerk kan iedereen volgen via mijn Facebookpagina.‚Äô

Wie Nicolas Thienpont aan tandenstokers kan helpen, bij voorkeur vanuit het buitenland, kan met hem contact opnemen via het nummer 0478/76 50 41.

Topartikels editie Ninove-Dender