Gezond ontbijt in basisschool Sint-Aloysius

De ouderraad van de basisschool Sint-Aloysius organiseerde op zondag 30 maart opnieuw haar ‘Ontbijt je fit!’-evenement,  een gezond ontbijt gevolgd door een bewegingsactiviteit. De organisatie werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de ouderraad, de school en de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen (VCOV). Zo’n 315 ouders, grootouders en kindjes waren van de partij.

‘De voornaamste doelstelling van de ouderraad was om ouders samen met hun kinderen te laten genieten van een gevarieerd en gezond ontbijt en te wijzen op het belang van voldoende beweging’ vertelt Annelies Lievens, voorzitter van de ouderraad. ‘Het uitgebreid ontbijtbuffet bestond uit heel wat lekkere en gezonde voedingswaren, waarvan veel geschonken door de plaatselijke handelaars. De diëtisten van de VCOV gaven interessante tips om gezonde voeding in ons dagelijks eetpatroon in te passen. Na het ontbijt volgde een initiatiesessie karate, in samenwerking met karateclub KC Kachi.’

Met de integrale opbrengst van deze activiteit sponsort de ouderraad de aankoop van nieuwe fietsjes voor de kleutertjes en een klimmuur voor de kinderen van de lagere school.

Topartikels editie Ninove-Dender