Ninove viert jaar lang kunstenaar Koenraad Tinel

Koenraad Tinel is beeldhouwer en tekenaar. Hij woont en werkt in ‘Hof te Leysbroek’, een historische plek aan de voet van de Congoberg, op de rand van het stiltegebied Dender-Mark. In 2014 wordt Koenraad 80. Een jaar lang zet Ninove, in vier bewegingen, het leven en het werk van deze bijzondere kunstenaar in de kijker.

Dit jaarproject start deze maand met de eerste beweging : ‘tinel. de geschiedenis’. Deze zoemt in op de kinderjaren van Tinel en brengt op donderdag 6 maart 2014 de indrukwekkende theatervoorstelling ‘Scheisseimer’ voor het eerst naar onze contreien. Later deze maand, op donderdag 20 maart 2014, volgt nog de vertoning van de bejubelde tv-uitzending ‘Oorlogskinderen’ van Marianne Soetewey (Canvas, 2012) gevolgd door een ontmoeting met Koenraad Tinel en Simon Gronowski.

Praktisch :

  • ‘Scheisseimer’ donderdag 6 maart om 20 uur in CC De Plomblom, Graanmarkt 12 in Ninove. Tickets: 14 euro (+ gebruikelijke reducties), 1,5 euro aan kansenpastarief. Te koop via CC De Plomblom, ccbalie@ninove.be of 054 34 10 01
  • ‘Koenraad Tinel & Simon Gronowski, een bijzondere vriendschap’ op donderdag 20 maart om 20 uur in de Academie Muziek, Woord en Dans, Parklaan 13 in Ninove. Tickets: 6 euro, 1,5 euro aan kansenpastarief. Te koop via CC De Plomblom, ccbalie@ninove.be, 054 34 10 01.

Meer info? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be of 054 31 32 86.

Op de foto : Koenraad Tinel en de Brusselse advocaat Simon Gronowski, die als Joodse jongetje ternauwernood aan de concentratiekampen ontsnapte.

Topartikels editie Ninove-Dender