Asda Mogoed Aflupt fest op zen best

De carnavalsgroep Asda Mogoed Aflupt is allang geen onbekende meer in het Ninoofse carnavalsmilieu en zal op zondag 9 maart 2014 opnieuw van de partij zijn in de stoet.  Zij kregen het volgnummer 19 en nemen deel in de categorie ‘vaste groep met wagen’.

De leden van Asda Mogoed Aflupt vonden inspiratie om een concept uit te werken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de stad Ninove. Burgemeester Casteur ontketende daar mediaheisa door in zijn toespraak de aanwezigen gerust te stellen dat ze die dag geen politiecontrole hoefden te vrezen.

‘Onze groep kende enkele jaren geleden een dipje maar stap voor stap proberen we ons niveau terug op te krikken’, vertelt Jurgen D’Haeseleer. ‘Dit jaar nodigen we de toeschouwers tijdens de stoet uit om iets te komen drinken op onze praalwagen. Of ze nadien onderworpen worden aan een politiecontrole daar durven we ons nu nog niet over uitspreken. Fest op zen best, dus.’

Naast de jaarlijkse deelname aan de Roze Zondagstrein zal de groep met hun authentieke pompierwagen de kindercarnavalsstoet op zaterdagnamiddag 8 maart begeleiden en voorzien van muziek. Op maandagavond wordt de pompier geparkeerd aan het oud stadhuis waar hij mee voor de nodige decibels zal zorgen.

IMG_5584

Topartikels editie Ninove-Dender