Keverliefhebbers treffen elkaar in Ninove

Keverliefhebbers uit Nederland, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zakken vandaag en morgen af naar Ninove om op zondag 16 maart deel te nemen aan het 16de Kevertreffen.

Wat voor Frederic Peeters in 1998 begon als een van de animaties tijdens het Primavera weekend in de binnenstad, is het Kevertreffen uitgegroeid tot een Europees evenement. Ondertussen is het  geëvolueerd van net geen 100 Kevers tot ruim 700 vorig jaar en zette Frederic samen met enkele vrijwilligers een structuur op die resulteerde in een betere organisatie. Zij noemen zichzelf de ‘Freddy Files’ omdat ze elk jaar een ander onderwerp, een andere file willen belichten.

Dit jaar organiseren ze ‘The velocity special’ met als speciale gast Tiki Maité die uitgeroepen werd tot ‘Miss Freddy Files 2014’. Originele auto’s met speciale vintage getunede motoren (de technologie van destijds) worden onder de aandacht gebracht.

Ook is er een speciaal Witkapglas met logo van het Kevertreffen 2014. Voor de verzamelaars…het glas is te verkrijgen bij Parfumerie Peeters, Beverstraat 18 te Ninove.

Het Kevertreffen maakt deel uit van de Primavera Opendeurdagen, een organisatie van de Verenigde Handelaars Ninove. 

Topartikels editie Ninove-Dender