Cinema Central, gastheer kansenpassers

Alle kansenpassers kregen een uitnodiging om op zondag 9 februari in Cinema Central te genieten van de voorstelling van de familiefilm ‘Verschrikkelijke Ikke’. Nadien ontvangen de aanwezigen hun kansenpas voor het jaar 2014. Dat gebeurt in het oud stadhuis.

Dankzij de kansenpas krijgen meer dan vierhonderd Ninovieters de kans om bij een sportclub aan te sluiten, lid- en kampgeld van jeugdverenigingen te betalen en culturele activiteiten te beleven. Ook de schoolfactuur wordt op deze manier verlicht voor mensen in armoede. Voor een activiteit van maximum een halve dag (vb. een voorstelling in CC De Plomblom) betalen kansenpashouders 1,50 euro. Een dagactiviteit (vb. een uitstap) kost 3 euro. Voor meerdaagse activiteiten (vb. een sportkamp) betaalt de houder van een kansenpas 25% van het normale tarief.

De stad, het OCMW en Teledienst zijn de gangmakers van de kansenpas. Ze willen de komende jaren het systeem uitbreiden. Want ondanks het toenemende succes bereikt de kansenpas nog niet alle mensen in armoede. Intussen engageren steeds meer verenigingen en instanties zich om hun werking en activiteiten aan kansenpastarief aan te bieden. Cinema Central (Lavendelstraat in Ninove), de gastheer op 9 februari, ondertekende vorige week als 32ste een engagementsverklaring.

Mensen die denkt recht te hebben op een kansenpas of verenigingen die in het kansenpassysteem willen stappen, kunnen contact nemen met Teledienst – vereniging waar armen het woord nemen, via info@teledienst-ninove.be of 054 32 24 54.

Topartikels editie Ninove-Dender