Ziekenwagen Vlaamse Kruis Ninove grondig opgeknapt

De ziekenwagen van Het Vlaamse Kruis Ninove is volledig onder handen genomen. Er is niet alleen de nieuwe opvallende kleur maar nog belangrijker voor de hulpverleners zijn de aanpassingen in de sanitaire cel zodat men slachtoffers nog beter kan helpen.

De wereld van de EHBO staat niet stil en Het Vlaamse Kruis Ninove wil dan ook blijven investeren om de allerbeste zorgen te kunnen garanderen. Hun vrijwilligers zijn op hetzelfde niveau opgeleid en getraind als de professionele ambulanciers. Maar dit wil zeggen dat ze ook gebruik moeten kunnen maken van dezelfde professionele middelen om hun taak goed uit te voeren.

‘Als lokale afdeling van Het Vlaamse Kruis vzw krijgen wij niet zomaar een nieuwe ziekenwagen in onze schoot geworpen of mogen we niet rekenen op enorme sponsoring of grote subsidies’, vertelt Tom Ooms. ‘Dit zou het uiteraard wel een pak makkelijker maken, maar als voorzitter kan ik nu wel zeer trots zeggen dat we dit voor 99% volledig zelf gefinancierd hebben. Hoewel dit dus nooit was gelukt zonder het harde werk en de inzet van onze vrijwilligers, wil ik zeker zakenkantoor Martens-Dekegel nogmaals danken voor hun steun bij dit en onze andere projecten, ook de stad voor de subsidie die we krijgen als erkende Ninoofse vereniging. En als laatste ook AB Technics die niet alleen aan de ziekenwagen maar ook aan de prijs gesleuteld heeft.’

Meer info : ninove@hvk.be  – 0473 19 73 15.

Topartikels editie Ninove-Dender