Renovaties in Wijk Niepersveld

De wijk Niepersveld gelegen aan de Herlinckhovestraat met Dwars-, West-, Midden- en Ooststraat vindt zijn oorsprong in de dertiende eeuw,  na het bouwen of herbouwen van ‘de nieuwe poort’ of de Geraardsbergse poort. Hieruit ontstond later de volksbenaming Niepersveldeken. Het nieuwpoortveld vormde destijds een overgang tussen de stad en de velden.

Decennia geleden bouwde Ninove Welzijn er woningen ‘aangepast aan de tijd’ en uitgerust met wat op dat moment aan infrastructuur en afwerking gangbaar was. In 2005 oordeelde de toenmalige Raad van Bestuur dat een grondige renovatie zich opdrong.

Door moeilijkheden en tegenslagen van allerlei aard is de realisatie ervan een heuse calvarietocht geworden. Maar er kwam toch licht aan het eind van de tunnel.

In 2011 maakte de Vlaamse minister van Wonen extra geld vrij voor de renovatie van sociale woningen in Vlaanderen en Ninove Welzijn kon hier beroep op doen. Op 7 maart 2011 konden de werken uiteindelijk beginnen en op vrijdag 25 oktober 2013 heeft de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn de 19 gerenoveerde woningen in de wijk Niepersveld officieel voorgesteld.

 ‘Dit was geen eenvoudige renovatie, maar een totale heropbouw’, beklemtoont voorzitter Stijn Vermassen.

’Deze woningen werden volledig ontmanteld : totaal vernieuwde elektriciteit, centrale verwarming, badkamer, hoogrendementsglas, dakisolatie, keuken. Alles met de beste materialen en conceptueel zodanig uitgewerkt dat efficiëntie, comfort en gezelligheid er troef zijn. Daarenboven is elke woning voorzien van een terras, tuintje en bijhorend tuinhuisje.’

‘De woningen zijn ook iets ruimer geworden en er is voor gezorgd dat er meer lichtinval is. Wij hopen van harte dat de huurders zich hier echt thuis zullen voelen en dat zij er samen met Ninove Welzijn zullen aan werken om van de buurt een place to be te maken.’    

Topartikels editie Ninove-Dender