Tabaks- en molenroute voor menners en wandelaars

De Tabaksvrienden uit Appelterre-Eichem vieren op zondag 29 september 2013 de zesde verjaardag van de tabaksroute met een tocht voor ruiters en menners gevolgd door een wandeltocht.

Vanaf 9 uur is er op zondag in de Wilderstraat (aan de Wildermolen) een ontbijt met koffie en koeken. Tussen 10 en 12 uur kunnen ruiters en menners beginnen aan hun tocht. Er zijn drie rustplaatsen voorzien waar ook iets kan gedronken worden. Op de eerste stopplaats bieden de organisatoren twee broodjes aan.

Na de rit kan iedereen nog wat napraten en genieten van warme beenhesp met groentjes en dit voor de prijs van 12 euro/persoon. AntooN, de Traktor-Troubadour zorgt voor passende muziek tussen 16 en 20 uur. Voor de kinderen is er een springkasteel.

Inschrijving : 5 euro/persoon vooraf en 7 euro op de dag zelf. De voorinschrijving is pas geldig na storting van het bedrag (voor 26 september) enkel op het rekeningnummer 737-1280810-65 met vermelding van naam en aantal personen. Indien u graag ook vooraf de beenham wil reserveren kan u dit samen met uw inschrijvingsgeld storten.

Voor de wandelaars is er de molenroute. Start om 14 uur aan de Wildermolen in Appelterre. Vandaar gaat het richting molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke. Deze ongeveer 10 km lange wandeling wordt begeleid door een gids (VVV Ninove).

Meer info  via het nummer 0495 40 88 57, via mail: yvan.roelandt@telenet.be  ,op www.tabaksroute.be of op Facebook.

Topartikels editie Ninove-Dender