Geuzeneuze pakt uit met vernieuwde Zomer neus tijdens kermis

Tchak, de kroonkurk floepte er af, het goudgele vocht stroomde in het glas en de vrijgekomen geurenpalet nodigde meteen uit tot proeven! In het August De Boeckhuis, de thuishaven van biervereniging Geuzeneuze, werd de nieuwe Zomer neus gepresenteerd.

Dit biertjes van net geen 6° is zonder meer een schot in de roos en daar is het bestuur van Geuzeneuze best fier op. Voorzitter Kris Van Buggenhout en zijn team blonken toen naast burgemeester Maarten Mast zowat het ganse schepencollege present tekende om te proeven.

“We hebben ons recept van vorig jaar gewoon wat verfijnd,” aldus Van Buggenhout. “Onze Zomer neus is fruitiger en een aangenaam, fris en voor iedereen toegankelijk bier. Dit is misschien wel ons beste bier van de laatste jaren. In 2014 staken we met onze Neus van wal en ook deze versie werd weer gemaakt in de Brouwkeet. We zijn niet overhaast te werk gegaan en hebben het brouwproces rustig zijn gang laten gaan. Er is 200 liter van gebrouwen.

Er is echter niet alleen onze Zomer neus. We bieden liefst tachtig bieren aan tijdens de kermisweek. Daar zijn dertig gewone bieren bij, maar vooral de vijftig soorten geuze zijn uniek. Liefhebbers van dat bier gaan hier hun hart kunnen ophalen want we hebben ook tal van speciale flessen kunnen vast krijgen. En alsof het niet genoeg is serveren we ook nog lambiek van ’t vat!”

“En dat alles op het mooiste terras van Merchtem,” besloot burgemeester Mast, doelende op het groene decor van de parking achter het A. De Boeckhuis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk