VC Den Boskant Peizegem wil kampioen spelen

Kampioen! Bij ploegvoorstellingen in aanloop naar het nieuwe seizoen heeft elke club gezonde ambities. Stiekem wordt wel eens gehoopt om kampioen te spelen, maar het luidop verkondigen durven slechts weinigen. Bij Den Boskant zijn ze daar niet bang voor want het woord ‘kampioen’ viel er meer dan eens. Vorig seizoen grepen de geel blauwen met een derde plaats in de eindstand en uitschakeling in de eindronde nipt naar de promotie. Dat moet nu beter.

Het nieuwe voorzittersduo Luc Tilburgh en Ward Meskens, met achter hen een grote foto van wijlen voorzitter Alain De Pauw, klonk ambitieus. “We zijn een familiale club die op haar manier toch groot wil zijn,” aldus Tilburgh. “Wie volgend seizoen wil kampioen spelen zal beter moeten zijn dan Den Boskant!

Voorzitters Ward Meskens, Luc Tilburgh en sportief verantwoordelijke Glenn Peeters

We hebben ook een nieuw bestuur met greenkeeper Ludwig Van Antenhove, Filip Vanderstraeten en Pieter De Pauw. Glenn Peeters is de sportief verantwoordelijke. We willen ook een betere jeugdwerking. Hier zijn jonge spelers geen nummer en onze wervingscampagne heeft er voor gezorgd dat we een dertigtal jonge voetballertjes konden aantrekken. In die optiek werden ook drie nieuwe jeugdvelden gecreëerd.”

Glenn Peeters kwam naar Peizegem omdat zijn zoon daar voetbalt. Hij kent het provinciale voetbal. “De kern bleef nagenoeg intact en er werden wel enkele gerichte versterkingen ingehaald. We willen één team vormen en Den Boskant terug op de kaart zetten. Trainer Jens Steenackers zal er niet alleen voor staan. Hij krijgt met Niel Helsemans een assistent en Luc ‘Snaak’ Van Aken zal zich over de keepers ontfermen.”

De club trok 13 nieuwe spelers en daarbij springt de terugkeer van ex-topschutter Robby Vanhamel wel in het oog. Er wordt ook een reservenploeg ingeschreven. Veel nieuws dus op sportief vlak, maar ook naast het veld wordt er hard aan de weg getimmerd. Alle spelers worden in het nieuw gestoken, zeg maar een blitse outfit! De kantine werd van splinternieuw meubilair voorzien en ook de rest van de accommodatie, alsook het terrein, zullen nog onder handen genomen worden. Met een frisse look aan het nieuwe seizoen beginnen heet dat! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk