Drie marktkramers in de bloemen gezet

De marktkramer met de langste staat van dienst op de Merchtemse markt blijft uiteraard William De Mesmaeker. De plantenverkoper staat er al meer dan zestig jaar op zijn vertrouwde stek op de hoek van de Bogaerdstraat en de Vesten. Op woensdag 26 juni zetten burgemeester Maarten Mast (LvB) en schepen van Markten David De Valck (LvB) enkele andere honkvaste marktkramers in de bloemen.

Jan Orlent staat er met zijn kousenkraam. Zijn schoonouders zijn vijftig jaar geleden gestart in Merchtem en hij heeft dit samen met zijn vrouw overgenomen. Hij doet zijn job vol overgave is nog lang niet van plan te stoppen.

Danny en Micheline en Van Vreckem verkopen huishoudgerief en plastiek bloemen. Zij staan al veertig jaar met hart en ziel op de markt. Hun kraam achteloos voorbijlopen, kan moeilijk want de spinnenborstels met uitschuifbare lange stelen zijn zowat de vuurtorens van de markt.

Marleen De Proft verkoopt groenten en fruit. Marleen en Stefaan gaan na dertig jaar met pensioen. Van die drie decennia hebben ze er 28 op de markt hebben doorgebracht. Per 1 juli sluiten ze ook de deuren van hun winkel aan de Steenweg op Lebbeke in Opwijk. Vanaf die datum dragen ze hun standplaats op de Varkensmarkt over aan Joesra Lauweryns, een jonge en gedreven onderneemster. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk