cd&vplus lanceert nieuwe gezichten

De lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober wordt ook bij cd&vplus steeds duidelijker. De partij lanceert drie nieuwe frisse namen en een oude bekende met elk hun eigen passies en interesses.

Willem Maetens (39 jaar) is al voor de derde keer kandidaat voor cd&vplus. Hij zetelde begin vorige legislatuur in de gemeenteraad, tot het werk hem de voorbije drie jaar naar ItaliĂ« bracht. Daar werkte hij voor het JRC, de onderzoeksinstelling van de Europese Commissie, als expert op het thema droogte. Willem verplaatst zich steeds op twee wielen, ofwel met de fiets ofwel met de motorfiets. “Het kriebelt toch weer om me ook nu weer in te zetten voor een gemeente waar je je echt thuis kan voelen.”

Lore Moyson (36 jaar) zal als onafhankelijke de lijst van cd&vplus versterken. Lore woont samen met Tim en haar twee jonge kinderen in Peizegem. Maar eigenlijk is ze afkomstig van Terlinden. Na enige jaren elders te wonen, bleef het gemis toch te groot en kwam ze terug. Ze is ook al jaren aan de slag als verpleegster en lid van het oudercomité ten Bos. Engagement nemen, zorgen en een luisterend oor bieden is wat haar kenmerkt.

Nin Walschaerts (72 jaar) verhuisde enkele jaren geleden van Mechelen naar Merchtem. Ze is intussen al goed ingeburgerd in het Merchtemse verenigingsleven. Want naast zingen en voorlezen in de Bib van Merchtem, is haar grote passie het vrijwilligerswerk in Orchidee Zonnelied Merchtem.

Met de alom gekende postbode Tim De Ridder (40 jaar) heeft cd&vplus iemand die heel goed de vinger aan de pols houdt en weet wat er allemaal leeft in Merchtem. Als geen ander beseft hij hoe belangrijk een vriendelijk woord of een kort gesprek deugd kan doen. Daarnaast is Tim ook een fervent marathonloper, zo werkt hij al zijn looptrainingen af voor dag en dauw.

cd&vplus staat ook met een stand op de avondmarkt ter hoogte van Bloemen Abbeloos in de Kattestraat. Mieke is trouwens ook een kandidaat op de lijst. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk