Bushalte Terspelt krijgt nieuwe locatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf vrijdag 12 april 2024 de bushalte ‘Merchtem Terspelt’ opnieuw aan. De halte krijgt op een nieuwe locatie een verhoogd perron. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot midden mei. Het doorgaand verkeer langs de werfzone wordt met tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Bushalte beter bereikbaar en toegankelijk

Vandaag liggen de bushaltes ‘Merchtem Terspelt’ ten noorden van de rotonde met Dooren. De bushalte in de richting van Brussel wordt nu ten zuiden van de rotonde opnieuw aangelegd. Op marktdagen kan de bushalte hierdoor beter bediend worden en moet de bus niet langer omrijden. De bus zal hier op de rijweg stoppen. De nieuwe bushalte krijgt bovendien een verhoogd perron, zodat iedereen vlot de bus kan nemen. In de toekomst legt Wegen en Verkeer ook de bushalte richting Merchtem opnieuw aan ten zuiden van de rotonde, zodat beide bushaltes tegenover elkaar komen te liggen.

Tijdelijke verkeerslichten

De werken starten dus op vrijdag 12 april en duren tot midden mei. De hinder blijft beperkt. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden, waar tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst. Fietsers steken over en rijden een kort stuk aan de overkant van de weg. Voetgangers ondervinden geen hinder. Totdat de nieuwe bushalte klaar is, blijft de huidige bushalte ten noorden van de rotonde in gebruik. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Wegen en Verkeer werkt overal in Vlaanderen aan veiligere en comfortabelere bushaltes. Busverkeer zal in de toekomst aan de bushaltes op de rijweg stoppen om de toegankelijkheid te vergroten. Er worden overal een verhoogd perron aangelegd, zodat in- en uitstappen makkelijker wordt voor mensen met een beperkte mobiliteit en mensen met kinderwagens. Bovendien kunnen de bussen hun halte vlotter verlaten door op de rijweg te stoppen. Ze moeten dan niet invoegen in het verkeer, wat zorgt voor meer stiptheid. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk