PRO Merchtem en Vista in kartel naar verkiezingen

De geruchten deden al langer de ronde en die zijn nu ook bewaarheid: PRO Merchtem en Vista slaan de handen in mekaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Merchtem.

PRO Merchtem behaalde bij de vorige verkiezingen 7 zetels in de gemeenteraad. Vista is een nieuw nationaal initiatief, dat recent ook lokaal door geëngageerde Merchtemnaren boven de doopvont werd gehouden. Door de krachten te bundelen mikken beiden op een mooie uitslag in oktober.

“Samen staan we sterker,” verklaart Joris Verspecht, oprichter van PRO Merchtem en gemeenteraadslid. “We brengen op deze manier een sterk team op de been waarmee we nóg beter kunnen opkomen voor de belangen van onze inwoners en ondernemers. Dit unieke kartel brengt twee dynamische en vernieuwende bewegingen samen met als doel er vol voor te gaan in oktober.”

Wim Gerarts van Vista: “Vista en PRO Merchtem vinden elkaar in de visie op een duurzame toekomst voor onze gemeente, waarbij opnieuw het belang van de inwoners en niet dat van de politicus centraal moet staan. We geloven dat een open dialoog tussen alle gemeenteraadsleden, schepenen én de burgers essentieel is voor een succesvol bestuur.”

“Vista wil ook in Merchtem vernieuwend zijn. We willen niet alleen meedoen, maar ook écht beleid voeren. Samen met PRO Merchtem willen we hier vol voor gaan”, horen we bij Jan Wijns, medeoprichter van Vista Merchtem.

“Met de verkiezingen in zicht, blijven we er nu ook nog elke dag vol voor gaan”, klinkt het bij de fractieleider van PRO Merchtem, Toon Dours. “Al in 2018 behaalden we met PRO Merchtem bijna een kwart van de stemmen. Ondanks de uitsluiting uit het bestuur zijn we altijd nieuwe ideeën en voorstellen blijven doen. We hebben de ambitie om het in 2024 veel beter te doen. Met de steun van Vista zullen we samen de uitdagers worden van de huidige meerderheid.”

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk